Trappslipning

Behöver du hjälp med att slipa trappa?

Trappor i trä kan lätt slitas när folk vandrar upp och ner i dem. Ofta kan färg flagna och ytorna naggas på vissa ställen av trappan. Ett bra sätt att fräscha upp en sliten trappa är att slipa trappan.

En trappslipning är en ganska enkel insats med rätt verktyg, men det gäller att man vet vad man gör och har rätt verktyg. Att slipa trapp är en renoveringsinsats som helst ska utföras av någon med erfarenhet av trappslipning. Genom oss kan du få offerter från professionella trappslipare som är experter på att slipa trappor på bästa tänkbara sätt.

Om du planerar att måla om din trappa eller olja in den på nytt kan det vara smart med en trappslipning innan. Det förhindrar att gammal färg eller olja flagnar och bucklar sig under den nya färgen eller oljan. Det ger ett snyggare resultat som håller sig fint längre.

Varför ska jag anlita någon för trappslipning?

I teorin kan det låta som en enkel process att utföra en trappslipning, och visst, med lite grundläggande kunskaper går det i många fall helt okej att göra det själv. Men att veta precis hur slipningen ska göras för just det material som din trappa är byggt i och sedan göra rätt val av ytbehandling – ja, det blir helt enkelt bäst när proffs gör det. Dessutom sparar du tid och slipper eventuella bekymmer som kan uppstå när slipningen inte går som det var tänkt.

Hur hittar jag den mest prisvärda hantverkaren för trappslipning?

Enkelt! Genom vår offertförfrågningstjänst kommer du snabbt i kontakt med flera hantverkare som kan utföra trappslipning. Du tar del av deras offerter och kan sedan göra upp detaljerna för att komma igång med slipningen.

Priset baseras i regel på vad det är för del av trappan som ska slipas och vilka ytbehandlingsmedel som används. Med en yrkeskunnig som kan hantverket som en trappslipning innebär säkerställer du att arbetet blir så bra utfört som möjligt och till ett rimligt pris. En trappslipning är generellt inte en tidskrävande process och du har rätt till ROT-avdrag på arbetet. 

Våra senaste förfrågningar

 • Leif bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Vill limma på nya trappsteg i vår trappa på Kummelgatan i Ramlösa. Det är en vanlig högersvängd med 15 trappsteg.
 • Nathalie bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Vi behöver hjälp med att ta bort befintlig filtmatta på samtliga trappsteg (ca 15st) i en furutrappa som även ska målas vit.
 • Carolina bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Jag har en ful spaljé som jag vill förnya, samt måla trappan vit. Trappan är en vinkeltrappa med furu trappsteg och med en vit spaljé.
 • Andreas bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Bygga och montera trapp med räcke och liten balustrad.
  Öppen och luftig trapp. Bygglov finns så den måste vara godkänd.
  Troligen underliggande vita vagnstycken och lackad ek som steg. Räck och balustrad är vi lite osäkra på och öppna för förslag.
 • Bengt bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Slipa och ytbehandla svängd trätrappa ca 18 steg.
  Slipad och lackad 1978
 • Anders bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Renovering av rak öppen trappa med 12 steg och ett vilplan på 90*175 cm. idag klädd med matta.
  Vill ersätta med ekparkett
 • Johnny bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Renovering eller ombyggnad av trappa, 10 steg.
 • Nils bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Vi behöver hjälp med att åtgärda vår knarrande trappa.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.