Trappslipning

Behöver du hjälp med att slipa trappa?

Trappor i trä kan lätt slitas när folk vandrar upp och ner i dem. Ofta kan färg flagna och ytorna naggas på vissa ställen av trappan. Ett bra sätt att fräscha upp en sliten trappa är att slipa trappan.

En trappslipning är en ganska enkel insats med rätt verktyg, men det gäller att man vet vad man gör och har rätt verktyg. Att slipa trapp är en renoveringsinsats som helst ska utföras av någon med erfarenhet av trappslipning. Genom oss kan du få offerter från professionella trappslipare som är experter på att slipa trappor på bästa tänkbara sätt.

Om du planerar att måla om din trappa eller olja in den på nytt kan det vara smart med en trappslipning innan. Det förhindrar att gammal färg eller olja flagnar och bucklar sig under den nya färgen eller oljan. Det ger ett snyggare resultat som håller sig fint längre.

Varför ska jag anlita någon för trappslipning?

I teorin kan det låta som en enkel process att utföra en trappslipning, och visst, med lite grundläggande kunskaper går det i många fall helt okej att göra det själv. Men att veta precis hur slipningen ska göras för just det material som din trappa är byggt i och sedan göra rätt val av ytbehandling – ja, det blir helt enkelt bäst när proffs gör det. Dessutom sparar du tid och slipper eventuella bekymmer som kan uppstå när slipningen inte går som det var tänkt.

Hur hittar jag den mest prisvärda hantverkaren för trappslipning?

Enkelt! Genom vår offertförfrågningstjänst kommer du snabbt i kontakt med flera hantverkare som kan utföra trappslipning. Du tar del av deras offerter och kan sedan göra upp detaljerna för att komma igång med slipningen.

Priset baseras i regel på vad det är för del av trappan som ska slipas och vilka ytbehandlingsmedel som används. Med en yrkeskunnig som kan hantverket som en trappslipning innebär säkerställer du att arbetet blir så bra utfört som möjligt och till ett rimligt pris. En trappslipning är generellt inte en tidskrävande process och du har rätt till ROT-avdrag på arbetet. 

Våra senaste förfrågningar

 • Pernilla bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Hej, vi har en utetrappa i betong som behöver renoveras.
 • Linda bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Renovering av gammal betongtrappa utomhus.
 • Jonas bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Vill renovera vår trappa till övervåningen på vår 1,5 plans villa i Ursviken. Jag tänker mig måla om trappan till vit samt byta ut filten till en ny svart alternativt helt byta ut trappstegen till tex 3 stavik ek. Kom med förslag! Trappan har 13...
 • gurpreet bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  jag behöv hjälp med min trapprenovering.
 • Emma bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Vi behöver hjälp med vår trätrappa som knarrar jätte högt när vi går i den.
 • Karl bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Vi skulle behöva hjälp att gjuta en entrétrappa i betong till en villa i Uppsala. Det kommer vara en rak trappa i ett relativt enkelt utförande.
 • Tage bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Stentrappsrenoveeing
 • Markus bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Bor i en liten villa från 1945 på småstugeområdet på Rosenlund i Jönköping. Entrétrappan i betong är gjuten och ligger en bit ner i backen och suger fukt som en svamp. Trappan är klädd med klinkerplattor som nu lossnat. Behöver hjälp med en ny lösning....

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.