Reparera trappa

Behöver du hjälp med trappreparation?

Trappor är ofta väldigt hållbara, både trä- och betongtrappor, men det händer att även hållbara trappor slits eller går sönder. Då kan det vara nödvändigt att reparera trappan. I betongtrappor är det inte ovanligt med så kallad karbonatisering, en naturlig förslitning genom koldioxiden i luften. Det kan ge små sprickor eller slagskador på trappens kanter. Vid sprickor är det viktigt att reparera trappan innan någon olycka sker.

Reparation av trappor är viktigt både för säkerheten och det estetiska. Hela trappor är både finare att titta på och säkrare att gå i. Genom oss kan du få offerter som visar ungefär vad det skulle kosta dig att reparera trappa eller göra en trappreparation.

Vare sig det handlar om trätrappor eller betongtrappor, sprickor eller slagskador, så kan du få till en snygg reparation av trappa genom oss. Vi förmedlar bara seriösa trappreparatörer och hantverkare som är proffs på det de gör.

Spara pengar på att reparera istället för att köpa nytt

Om din trappa är mycket sliten kan det vara svårt att visualisera att den ska gå och rädda. Att helt behöva byta ut trappan med en ny kanske verkar vara den enda, dyra, lösningen som kvarstår. 

Men faktum är att specialister inom trapprenovering kan göra underverk med din slitna trappa. De är experter på att hitta lösningar på problem som nedslitna, trasiga eller knarrande trappsteg och kan dessutom ofta erbjuda fastpris på sina tjänster. Att renovera trappan istället för att köpa nytt är både billigare för dig och bidrar till mindre miljöpåverkan.

Välj hantverkare med omsorg

I slutändan är det du som ska välja vilken hantverkare du anlitar för att utföra din trapprenovering, men vi har gjort det så enkelt som det bara är möjligt för dig att välja rätt. När du fyller i din ansökan i vårt kontaktformulär här på sidan, så kommer upp till fem hantverkare återkomma till dig med sina offerter.

Ta en stund på att jämföra de olika aktörerna utifrån pris, tidigare kundomdöme och annan information om företaget. Att välja utförare baserat på en balans mellan de här olika faktorerna kommer garanterat göra dig till en nöjd kund, med en nyrenoverad trappa som håller ännu flera år framöver!

Våra senaste förfrågningar

 • Per bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Renovering av trappa målning och lägga om trappsteg
 • Kajsa bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Måla om en lackad furutrappa.
 • Emma bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Ta bort heltäckningsmatta i trappan, slipa och måla vit. Byta ut trappspalje i trä till metallstänger.
 • Karin bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Hej! Jag och min man bor i en villa byggd 1977 (1,5-plan). Från undervåningen till övervåningen går en trappa (14 steg) i furu. Stegen är väldigt slitna och behöver slipas och lackas. Trappan har också ett antal vanglar/ribbor i furu som behöver målas vita (behöver...
 • Kristin bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Måla en lackad furutrappa vit och ta bort matta på trappstegen och eventuellt lägga matta på trappstegen eller liknande.
 • Magnus bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Vi har en furutrappa med fastlimmad filtmatta som är något nedsänkt i trappstegen, som vi vill få omgjord.

  Filtmattan ska bort och trappan ska målas vit. Är detta något ni skulle kunna hjälpa oss med?
 • Mats bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Hej! Vi behöver hjälp med att renovera vår trätrappa. Den består av 8 raka trappsteg, och 5 svängda i varierande storlek. Vi önskar mörkgråa trappsteg eller i ek.
  Vänliga hälsningar
 • Agneta bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Renovering av trappsteg i en öppen innetrappa av furu. Behöver ny yta av trä. 13 trappsteg och svängd trappa.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.