Trapprenovering

Behöver du hjälp med att renovera trappen?

Trappor är ofta den del av ett hus som slits snabbast. Belastningen kan vara hög, både för trappsteg och trappräcke. Oavsett om din trappa är i trä eller betong, mattklädd, oljad eller målad så kommer den att slitas. När folk går i trappor så slits de ofta mycket tydligare än ett vanligt golv. Det kan därför behövas en trapprenovering med jämna mellanrum. Både inomhus- och utomhustrappor slits och behöver renoveras.

Att renovera en trappa kan betyda allt från ombyggnad till ommålning – en trappa renoveras alltid utifrån de behov som finns. Renovera trappa är kanske inte det första man ger sig på som hobbysnickare och därför kan det vara bekvämt att ta in hjälp för ändamålet.

Genom oss kan du få offerter på trapprenoveringar på ett enkelt och bekvämt sätt. Genom oss kan du få offerter för alla typer av trapprenoveringar – både för utomhus- och inomhustrappor.

Hur kommer jag igång med trapprenoveringen?

När du bestämmer dig för att ta in hantverkare för att en trapprenovering så är förstås det första steget att välja en firma som ska utföra arbetet. Just den processen har vi underlättat genom vår tjänst här på hemsidan. Fyll bara vad du behöver hjälp med och dina kontaktuppgifter, så kommer du sedan att få offerter från upp till fem olika hantverkare.

För att hantverkarna ska kunna ge dig ett kostnadsförslag och bedöma vad som behövs för att utföra din trapprenovering på bästa sätt så vill de i regel ha mer information. I många fall gör de ett hembesök där de tar mått och samlar in annan information som de behöver.

När du bestämmer dig för att anlita en hantverkare så är det sedan bara en fråga om att bestämma datum för renoveringen och luta dig tillbaka.

ROT-avdrag för trapprenoveringar

Trapprenoveringar är ett hantverksarbete som omfattas av ROT-avdraget, vilket betyder att du kan göraavdrag på arbetskostnaden. När du får ta del av kostnadsförslagen ska det tydligt framgå om ROT är medräknat i priset och hur stort avdraget är. 

Använd vår kostnadsfria tjänst redan idag för att ansöka om hantverkare som kan utföra din trapprenovering! 

Våra senaste förfrågningar

 • Tina bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Hej! Vi skulle vilja ha hjälp med att renovera vår trappa. Den är i furu och med öppna steg. Vi vill ha den vit och gärna trappstegen i t ex ek eller dylikt, och med täta steg.
 • Caroline bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Vi vill ha hjälp med att renovera, eller ännu hellre, bygga en ny ute trappa till vår ytterdörr. Två steg bör räcka. Höjd från mark till dörr är cirka 40cm.
 • Simon bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Trapprenovering i form av plansteg till en stängd trappa. Sättsteg/vangstycke är målat i vitt.

  Önskat träval: Oljad ek eller valnöt. Massiva steg ska det vara.

  Antal steg: 13. 5 st är svängda.
 • Samareh bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Hej, jag undrar om ni bara kan måla om en trappa? Vi bygger hus och har nyss fått våran trappa monterad som har en U form men trivs inte med färgen så bra. Vad kan sånt kosta och hur lång tid brukar det ta?
 • Alva bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Hej
  Vi blev drabbade utav vattenläckan och jag vill gärna att ni kommer ut och ger oss en offert på vad det skulle kosta för att få en ny trapp ev en rejäl renovering. Det är 4 trappor som behöver renoveras. 2st som går ner i...
 • Nina bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Vi har två trappor som vi är intresserade av att få renoverade. Båda trapporna är svängda u-trappor och stängda trappor. Övre trappen har 13 steg, nedre 12 steg. Trapporna känns gamla i sin stil, skulle vilja modernisera dem lite grann. Förslagsvis nedre trappen nya trappsteg...
 • Gunilla bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Yttertrappa från villa 6 trappsteg. Vi önskar ett smidesräcke på ena sidan av trappan.
 • Roger bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  ommurning av trappor

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.