Trapprenovering

Behöver du hjälp med att renovera trappen?

Trappor är ofta den del av ett hus som slits snabbast. Belastningen kan vara hög, både för trappsteg och trappräcke. Oavsett om din trappa är i trä eller betong, mattklädd, oljad eller målad så kommer den att slitas. När folk går i trappor så slits de ofta mycket tydligare än ett vanligt golv. Det kan därför behövas en trapprenovering med jämna mellanrum. Både inomhus- och utomhustrappor slits och behöver renoveras.

Att renovera en trappa kan betyda allt från ombyggnad till ommålning – en trappa renoveras alltid utifrån de behov som finns. Renovera trappa är kanske inte det första man ger sig på som hobbysnickare och därför kan det vara bekvämt att ta in hjälp för ändamålet.

Genom oss kan du få offerter på trapprenoveringar på ett enkelt och bekvämt sätt. Genom oss kan du få offerter för alla typer av trapprenoveringar – både för utomhus- och inomhustrappor.

Hur kommer jag igång med trapprenoveringen?

När du bestämmer dig för att ta in hantverkare för att en trapprenovering så är förstås det första steget att välja en firma som ska utföra arbetet. Just den processen har vi underlättat genom vår tjänst här på hemsidan. Fyll bara vad du behöver hjälp med och dina kontaktuppgifter, så kommer du sedan att få offerter från upp till fem olika hantverkare.

För att hantverkarna ska kunna ge dig ett kostnadsförslag och bedöma vad som behövs för att utföra din trapprenovering på bästa sätt så vill de i regel ha mer information. I många fall gör de ett hembesök där de tar mått och samlar in annan information som de behöver.

När du bestämmer dig för att anlita en hantverkare så är det sedan bara en fråga om att bestämma datum för renoveringen och luta dig tillbaka.

ROT-avdrag för trapprenoveringar

Trapprenoveringar är ett hantverksarbete som omfattas av ROT-avdraget, vilket betyder att du kan göraavdrag på arbetskostnaden. När du får ta del av kostnadsförslagen ska det tydligt framgå om ROT är medräknat i priset och hur stort avdraget är. 

Använd vår kostnadsfria tjänst redan idag för att ansöka om hantverkare som kan utföra din trapprenovering! 

Våra senaste förfrågningar

 • Anders bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Skulle vilja ha en trappa renoverad o målad
  15 trappsteg med ny beläggning och målad
 • Kristina bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Vår betongtrappa, som är drygt 35 år gammal, är i stort behov av uppfräschning. Förutom att den är mycket smutsig så är den även väldigt instabil. De olika delarna vippar och vi själva klarar inte av att få den bra.
 • Linnéa bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Vi vill ha hjälp med att antingen bygga om vår källartrappa eller bygga en ny trappa någon annanstans. Trappen går mellan källaren och entréplan. Anledningen till detta är att vi skulle vilja nyttja vår källare mer men vår nuvarande trappa är alldeles för brant för...
 • Ann-Charlott bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Borttagande av heltäckningsmatta i trappsteg nedslip av trappnos viss spackling målning av lackad furutrappa 13 steg + handledare.
 • Jenny bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Flytt av befintlig trätrappa u-formad, 10 steg.
  Nytt trapphål och flytt av trapp samt sätta igen det gamla trapphålet (120x120 cm)
 • Roger bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  renovering av trätrappa
 • Lisa bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Jag skulle vilja ha limmet bortslipat och trappan målad. Det var alltså heltäckningsmatta men den är borttagen, kvar är då det besvärliga limmet.
  Trappen har 19 trappsteg.
  Så snart som möjligt :)
 • georgina bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Ta bort en betongtrappa och sätta dit en ny i betong eller trä

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.