Trapprenovering

Behöver du hjälp med att renovera trappen?

Trappor är ofta den del av ett hus som slits snabbast. Belastningen kan vara hög, både för trappsteg och trappräcke. Oavsett om din trappa är i trä eller betong, mattklädd, oljad eller målad så kommer den att slitas. När folk går i trappor så slits de ofta mycket tydligare än ett vanligt golv. Det kan därför behövas en trapprenovering med jämna mellanrum. Både inomhus- och utomhustrappor slits och behöver renoveras.

Att renovera en trappa kan betyda allt från ombyggnad till ommålning – en trappa renoveras alltid utifrån de behov som finns. Renovera trappa är kanske inte det första man ger sig på som hobbysnickare och därför kan det vara bekvämt att ta in hjälp för ändamålet.

Genom oss kan du få offerter på trapprenoveringar på ett enkelt och bekvämt sätt. Genom oss kan du få offerter för alla typer av trapprenoveringar – både för utomhus- och inomhustrappor.

Hur kommer jag igång med trapprenoveringen?

När du bestämmer dig för att ta in hantverkare för att en trapprenovering så är förstås det första steget att välja en firma som ska utföra arbetet. Just den processen har vi underlättat genom vår tjänst här på hemsidan. Fyll bara vad du behöver hjälp med och dina kontaktuppgifter, så kommer du sedan att få offerter från upp till fem olika hantverkare.

För att hantverkarna ska kunna ge dig ett kostnadsförslag och bedöma vad som behövs för att utföra din trapprenovering på bästa sätt så vill de i regel ha mer information. I många fall gör de ett hembesök där de tar mått och samlar in annan information som de behöver.

När du bestämmer dig för att anlita en hantverkare så är det sedan bara en fråga om att bestämma datum för renoveringen och luta dig tillbaka.

ROT-avdrag för trapprenoveringar

Trapprenoveringar är ett hantverksarbete som omfattas av ROT-avdraget, vilket betyder att du kan göraavdrag på arbetskostnaden. När du får ta del av kostnadsförslagen ska det tydligt framgå om ROT är medräknat i priset och hur stort avdraget är. 

Använd vår kostnadsfria tjänst redan idag för att ansöka om hantverkare som kan utföra din trapprenovering! 

Våra senaste förfrågningar

 • Frida bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Klä in en trätrappa med öppna steg och baksida.
 • Hans bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Hej! Har en entre trapp i betong på en villa. Dränerade huset för ca 10 år sedan , därefter har stentrappen satt sig.Tacksam för offert. Mvh Hans
 • M bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Slipa en trätrappa med 12 steg. Tidigare heltäckningsmatta som är borttagen, men limrester kvar.
  Alternativ ny heltäckningsmatta inlagd, bara jobb. På allt trä i trappan alltså även mellan stegen. Trappan är svängd. Mattan köper jag själv i så fall.
 • Johan bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Jag har en L formad trappa med 14 trappsteg. Mellan varje trappsteg är det "luft", det är alltså inte en solid trappa utan 14 enskilda trappsteg.
  Jag skulle vilja fräscha upp denna trappa, för att få den ren och snygg helt enkelt. Antingen en "vanlig" renovering...
 • Ursula bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Svängd furutrappa , 15 trappsteg samt ledstång . Gammal plast matta på trappstegen. Önskar ommålning.
 • Veronica bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Slipa gammal trätrapp och vitmåla den.
 • Simon bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Är intresserad av antingen att klä in trappan med matta eller trä. Trappan är ca 5 meter
 • Magnus bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Betong, sten trappa gjuta, laga, även räcke.
  trappa i två nivåer, ca 12 steg.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.